نوشته شده توسط : ذهن نو

آیا می‌دانید ماساژ نوزاد چه فوایدی دارد؟ اولین راهی که نوزاد به وسیله آن با دنیای پیرامونش آشنا ‌می‌شود، حس لامسه است. کودکان دوست دارند که آن‌‌ها را در آغوش بگیرید و نوازش کنید؛ این یعنی از لمس شدن لذت ‌می‌برند. پس اگر ‌می‌خواهید با نوزاد خود ارتباط صمیمی ‌برقرار کنید، بهتر است یک بار هم که شده ماساژ را امتحان نمایید. ماساژ علاوه براین که کاری لذت بخش برای والدین است، برای نوزاد نیز جنبه درمانی دارد. اگر نوزاد شما درد ‌می‌کشد، بی قرار و مضطرب است، یبوست دارد یا باد در بدنش جمع شده، ‌می‌توانید با ماساژ دادن به افزایش سلامت او کمک کنید. البته ماساژ دادن نوزادان قواعد و ترفند‌‌های خودش را دارد که با یادگیری آن‌ها ‌می‌توانید تجربه‌ای فوق العاده از ارتباط با کودکتان پیدا کنید. مشاوره کودک می‌تواند در زمینه ارتباط بهتر با نوزاد به شما کمک کند. برای کسب اطلاع بیشتر از مشاوره کودک کلیک کنید. 

 منبع : ماساژ نوزاد

فواید ماساژ برای نوزادان

-رفع مشکلات مربوط به دستگاه گوارش مانند نفخ
-کمک به هضم و جذب بهتر غذا
-تقویت ماهیچه‌‌های نوزاد
-رفع استرس، درد و بی قراری
-آرامش و خواب راحت
-ارتباط قوی‌تر با والدین
-کمک به افزایش وزن برای نوزادان نارس
-کاهش احتمال زردی
-کاهش علائم کولیک
-بهبود رشد و توانایی‌‌های کودک
-آرام کردن کودکان مبتلا به اوتیسم یا بیش فعالی
-تنظیم تنفس و ضربان قلب
-بهبود گردش خون
-محکم شدن عضلات

بیشتر بخوانید: نوزاد تازه متولد شده

مقدماتی برای انجام ماساژ

قبل از شروع ماساژ دادن نوزاد بهتر است یک سری نکات را یاد بگیرید و رعایت کنید. مثلا زمان مناسب را انتخاب کرده و در جای مناسب قرار بگیرید. عادت دادن نوزاد به ماساژ تاثیر بسیاری در افزایش کیفیت آن دارد که با استفاده از راهکارهای زیر محقق می‌شود.

1- ماساژ نوزاد | بهترین زمان برای ماساژ دادن انتخاب کنید

زمانی را انتخاب کنید که خودتان خسته نیستید و به کار دیگری نیز مشغولیت ندارید. هرگز زمانی که کودک تازه غذا خورده اقدام به ماساژ نکنید و حداقل 45 دقیقه بعد از غذا کودک را ماساژ دهید تا دچار رفلاکس نشود. قبل از خواب ‌می‌تواند زمان مناسبی برای ماساژ باشد چون در این زمان هم از کارهای روزمره فراغت دارید و هم ‌می‌توانید با ماساژ کودک را بهتر بخوابانید.

2- بهترین مکان برای ماساژ دادن را بشناسید

پیشنهاد ‌می‌شود خودتان روی زمین بشنید و کمرتان را تکیه بدهید تا راحت باشید. سپس یک ملافه تمیز و نرم روی زمین پهن کنید و کودک را روی آن قرار دهید. جایی که برای ماساژ کودک انتخاب ‌می‌کنید باید جایی گرم و ساکت باشد تا کودک دچار لرز و استرس نشود. حتی ‌می‌توانید از یک آهنگ آرام یا لالایی برای تایم ماساژ استفاده کنید. البته بهتر است در طول ماساژخودتان با کودک صحبت کنید تا با صدای شما آرامش پیدا کند.

3- از روغنی مناسب برای ماساژ استفاده نمایید

گرچه ماساژ دادن نوزاد بدون روغن هم امکان پذیر است اما انتخاب یک روغن خوب ‌می‌تواند به افزایش کیفیت ماساژ کمک کند. روغنی انتخاب کنید که بوی خاصی نداشته باشد مثلا اگر از روغن زیتون استفاده ‌می‌کنید نوع بی بوی آن را تهیه کنید چرا که سیستم تنفسی نوزاد ضعیف است و به بوهای تند واکنش نشان ‌می‌دهد. از بهترین روغن‌‌ها برای ماساژ می‌توان به روغن زیتون، روغن نارگیل، روغن ذرت، روغن کانولا، روغن دانه انگور، روغن زردآلو و روغن آواکادوو اشاره کرد.

4- ماساژ نوزاد | لباس‌‌های نوزاد را در بیاورید

در آوردن پوشک نوزاد یکی از سوالاتی است که شاید در حسن ماساژ برای والدین پیش بیاید. گرچه با پوشک نیز ‌می‌توانید نوزاد خود را ماساژ دهید اما اگر زمان ماساژ دادن پوشک را هم دربیاورید بهتر است چرا که در این صورت نوزاد احساس آزادی بیشتر خواهد داشت و پوست ران و آلت تناسلی او فرصتی برای تنفس پیدا ‌می‌کنند. فقط فراموش نکنید که باید زیر نوزاد چیزی بیندازید تا در صورت دفع ادرار و مدفوع مشکلی پیش نیاید.

 

نحوه ماساژ نوزاد

1. کمر و پشت، رو و کف پا، شکم، قفسه سینه، صورت و شانه نقاطی از بدن نوزاد هستند که ‌می‌توانید ماساژ بدهید. بهتر است از ماساژ دادن سر نوزادان بسیار کوچک پرهیز کنید چرا که جمجه آن‌‌ها هنوز نرم است و فشار به آن ‌می‌تواند آسیب‌زا باشد.

2. از فشار خیلی کم یا خیلی زیاد برای ماساژ دادن نوزاد استفاده نکنید. اگر خیلی آرام نوزاد را ماساژ بدهید گویی که پری در حال حرکت روی بدن اوست، بچه قلقلکش ‌می‌آید. اگر خیلی محکم نوزاد را ماساژ دهید همانگونه که یک بزرگسال را ماساژ ‌می‌دهید، کودک آسیب خواهد دید.

3. برای ماساژ ‌می‌توانید از کف دست یا انگشتان خود بهره ببرید. یکی از روش‌‌های پرطرفدار برای ماساژ روش دورانی است که در ماساژ کمر و شکم بسیار کاربرد دارد. با نوک انگشتان یا کف دست خود روی بدن نوزاد دایره بکشید. نکته مهم در ماساژ دورانی این است که همیشه طبق چرخش عقربه‌‌های ساعت عمل کنید.

4. پاها را در دست گرفته و با انگشتان خود فشار کمی ‌روی پا بیاورید. به دلیل حساسیت کف پای نوزاد مراقب باشید که قلقلکش نیاید.

5. پاها را کمی ‌جمع کرده و به آرام سمت شکم فرو ببرید. این کار کمک ‌می‌کند باد معده نوزاد دفع شود.

برای دریافت مشاوره در زمینه کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

از چه سنی ‌می‌توان نوزاد را ماساژ داد؟

از بدو تولد این کار امکان پذیر است فقط برای نوزادانی که تازه به دنیا آمده‌اند باید دقت بیشتری به خرج دهید.

ماساژ نوزاد چه مدت باید طول بکشد؟

بسته به شرایط خود و فرزندتان ماساژ ‌می‌تواند 5 تا 30 دقیقه به طول بیانجامد.

 

 

 منبع : ماساژ نوزاد

 

 





:: برچسب‌ها: ماساژ نوزاد ,
:: بازدید از این مطلب : 584
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 29 تير 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: